A tartalomjegyzék készítéséhez a stíluslapoknál már megismert Címsorokat használjuk fel. Amennyiben egy egyszerű, csak a főcímeket tartalmazó jegyzéket szeretnénk készíteni, úgy elegendő a Címsor 1 stílust használni, ha azonban már főcím-alcím viszonylatot alakítunk ki, akkor a megoldásunkhoz a Címsor 2, Címsor 3, Címsor 4... stb stílusokat is fel kell használnunk.

Csak főcímet tartalmazó jegyzék Főcímet és alcímet is tartalmazó jegyzék


Tartalomjegyzék készítése az alábbi sorrend alapján történhet:

  1. Döntsük el: az adott dokumentum végére vagy az elejére szeretnénk elkészíteni a tartalomjegyzéket. A megadott helyre célszerű oldaltöréspont segítségével egy új, teljesen üres oldalt beszúrni. Az az üres oldal lesz a kiindulópontja a tartalomjegyzékünknek

  2. Ezután a megfelelő szövegrészekre alkalmazzuk a Címsor 1, Címsor 2, Címsor 3... stb stílusokat.

  3. Végül használjuk a Hivatkozás lapfül -> Tartalmjegyzék opciót.
Stíluslapok módosítása:
Címsor 1 stíluslap módosítása A mintafeladat tartalomjegyzéket

Mintafeladat:
Készítsük el az alábbi feladatsor, nyersszöveg és minta alapján az ókori Római Birodalom hadseregéről szóló hosszabb szöveg tartalomjegyzékét!
A nyersszöveg nem a klasszikus értelemben vett nyersszöveg, már tartalmaz különféle formai beállításokat! Neked csak a feladatsor alapján folytatni kell és létrehozni a leírás alapján a tartalomjegyzéket!
(Forrás: BBC History magazin, 2022. februári szám - XII. évf. 2. szám)
1. oldal (tartalomjegyzék) 2. oldal 3. oldal
4. oldal (tartalomjegyzék) 5. oldal 6. oldal
7. oldal (tartalomjegyzék) 8. oldal 9. oldal
10. oldal (tartalomjegyzék) 11. oldal 12. oldal
13. oldal
Gyakorló feladatok

  1. A történeti források szerint a magyarság vándorlásai során több részre szakadt, és csak az egyik - most úgy gondoljuk, a legnagybb - rész talált új hazát magának a Kárpát-medencében. De vajon mi lett a többiek sorsa? Annyi bizonyos, hogy mára elveszítették nyelvüket, önálló népként már nem léteznek. Nyomaikat azonban megtaláljuk a történeti forrásokban, és helynevek is úrzik emléküket.
    Az alábbi formázott szöveg végére alakítsd ki a mintában megadott tartalomjegyzéket a dokumentum végére!
  2. Fekete István: Tarka rét c. könyvének egy részletét töltheted le a nyersszövegben. A minta, és a nyersszöveg segítségével készítsd el a hozzátartozó tartalomjegyzéket!


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com