A tartalomjegyzék készítéséhez a stíluslapoknál már megismert Címsorokat használjuk fel. Amennyiben egy egyszerű, csak a főcímeket tartalmazó jegyzéket szeretnénk készíteni, úgy elegendő a Címsor 1 stílust használni, ha azonban már főcím-alcím viszonylatot alakítunk ki, akkor a megoldásunkhoz a Címsor 2, Címsor 3, Címsor 4... stb stílusokat is fel kell használnunk.
Csak főcímet tartalmazó jegyzék Főcímet és alcímet is tartalmazó jegyzék


Tartalomjegyzék készítése az alábbi sorrend alapján történhet:

 1. Döntsük el: az adott dokumentum végére vagy az elejére szeretnénk elkészíteni a tartalomjegyzéket. A megadott helyre célszerű oldaltöréspont segítségével egy új, teljesen üres oldalt beszúrni. Az az üres oldal lesz a kiindulópontja a tartalomjegyzékünknek

 2. Ezután a megfelelő szövegrészekre alkalmazzuk a Címsor 1, Címsor 2, Címsor 3... stb stílusokat.

 3. Végül használjuk a Hivatkozás lapfül -> Tartalmjegyzék opciót.

Feladatok

 1. Mintafeladat: készítsük el az alábbi feladatsor, nyersszöveg és minta alapján az ókori Római Birodalom hadseregéről szóló hosszabb szöveg tartalomjegyzékét!
  A nyersszöveg nem a klasszikus értelemben vett nyersszöveg, már tartalmaz különféle formai beállításokat! Neked csak a feladatsor alapján folytatni kell és létrehozni a leírás alapján a tartalomjegyzéket!
  (Forrás: BBC History magazin, 2022. februári szám - XII. évf. 2. szám)
 2. Címsor 1 stíluslap módosítása A mintafeladat tartalomjegyzéket

 3. Fekete István: Tarka rét c. könyvének egy részletét töltheted le a nyersszövegben. A minta, és a nyersszöveg segítségével készítsd el a hozzátartozó tartalomjegyzéket!

 4. A történeti források szerint a magyarság vándorlásai során több részre szakadt, és csak az egyik - most úgy gondoljuk, a legnagybb - rész talált új hazát magának a Kárpát-medencében. De vajon mi lett a többiek sorsa? Annyi bizonyos, hogy mára elveszítették nyelvüket, önálló népként már nem léteznek. Nyomaikat azonban megtaláljuk a történeti forrásokban, és helynevek is úrzik emléküket.
  Az alábbi formázott szöveg végére alakítsd ki a mintában megadott tartalomjegyzéket a dokumentum végére!
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com