Oktatas100.hu - videó állományok
Indításhoz kattints a címre!
 CímRövid ismertető
Szöveg bekezdésekre bontásaBekezdés fogalma, adott nyersszöveg bekezdésekre bontása
Többoldalas dokumentum kialakítása. Oldaltöréspont használata.Egy adott dokumentum önálló oldalakra tördelése oldaltöréspont használatával
Tájolás és méretDokumentum oldalainak tájolása (álló vagy fekvő), illetve méretének beállítása
MargóbeállításBal-, jobb-, vízszintes és függőleges margó beállítása
Bekezdések margóhoz történő rendezése Bekezdések függőleges margókhoz történő szerkesztése, rendezése. Balra zárás, középre zárás, jobbra zárás, illetve a sorkizárt bekezdés.
Bekezdések közötti távolság - térközBekezdések közötti térköz beállítása.
Szigorúan tilos az üres enterek használata!
Oldalszín beállításaMS Word dokumentum oldalainak színbeállítása
Menükártya formai-, tartalmi- és informatikai követelményeiEgyszerű menükártyát készítünk. A videó a formai- és tartalmi elemeken kívül a kártya elkészítésének informatikai bemutatóját is tartalmazza.
Menükártya készítése táblázat segítségévelEgyszerű menükártyát készítünk MS Wordben, táblázat segítségével.
Menükártya készítése hasáb- és táblázat segítségévelA vendéglátásban használatos menükártya készítése MS Word alkalmazásban. A felhasznált főbb informatikai elemek a hasáb és a táblázat.
Körlevél 1. rész - fogalma, részei, elkészítésének lépéseiA körlevél elkészítése összetett folyamat. Főbb lépései:
 • adatbázis létrehozása
 • alapdokumentum elkészítése
 • a törzsdokumentum létrehozása
 • az egyesített levél elkészítése
 • Az elméleti felépítést tartalmazó videó folytatásaként a körlevél készítését további négy részből álló videósorozatban mutatom be. Ennek az első filmjét láthatod itt, melynek konkrét célja a gyakorlati feladat ismertetése mellett az adatbázis tábla létrehozásának bemutatása.
  Körlevél 2. rész - Az adatbázis létrehozásaMit nevezünk adatbázisnak? Egy adatbázis-táblázat részei. A körlevélhez tartozó adatbázis létrehozása.
  Körlevél 3. rész - Az alaplevélKörlevélkészítő videósorozatunk 3. blokkjában az alapdokumentum elkészítését tűztük ki célul. A konkrét példát tekinte az alapdokumentum ez esetben az alapmeghívó elkészítését jelenti.
  Körlevél 4. rész - a törzsdokumentumAz előző részekben az elméleti ismertetőn túl létrehoztuk
 • az adatbázsit
 • az alaplevelet
 • Ebben a részben egyesítjük ezeket az egységeket és elkészítjük a törzsdokumentumot.
  Körlevél 5. rész - Egyesített levélElérkeztünk a körlevél készítő videóblokkunk egyik kulcsállomásához: a törzsdokumentumból végleges meghívót készítünk.
  Címke (kitűző) készítése felhasználva a körlevél elemeit)A videó bevezető részében a körlevél fogalmát, felhasználási lehetőségeit ismételjük át, majd a fő részben egy konkrét példán keresztül mutatjuk be a körlevél egyik formájának, a címkének az elkészítését.
  Tartalomjegyzék készítéseHosszabb dokumentumok használatánál mindig jó, ha egy olyan tartalomjegyzéket készítünk, amelynek elemire kattintva a kiválasztott egységre tudjuk pozícionálni a kurzort. Nos, ez a videó egy ilyen tartalomjegyzék elkészítésén vezet végig...
  A kulcsszó: Címsor!
  Egyszerű önéletrajz készítéseA videó egyszerű önéletrajz elkészítésén vezet végig. Pályakezdő személy részére készült, ahol a személyes adatokon kívül a tanulmányok dominálnak. Munkahely felsorolása nem szerepel benne.
  PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com