Artificial Intelligence

Forrás: www.europarl.europa.eu

Fogalma: a gépek emberhez hasonló képességeit jelenti, mint például az érvelés, a tanulás, a tervezés és a kreativitás.

Lehetővé teszi a technika számára, hogy érzékelje környezetét, foglalkozzon azzal, amit észlel, problémákat oldjon meg, és konkrét cél elérése érdekében tervezze meg lépéseit.
A számítógép nemcsak adatokat fogad (már előkészített vagy összegyűjtött adatokat érzékelőin, például kameráján keresztül), hanem fel is dolgozza azokat és reagál rájuk.

Típusai:

 1. Szoftveralapú: Például: képelemző szoftverek, keresők, beszéd- és arcfelismerő rendszerek (repülőtereken)
 2. Fizikai: robotok, önvezető autók, drónok, a dolgok internetje

Mesterséges intelligencia a mindennapi életünkben:

 1. Online vásárlás és hirdetések
  A mesterséges intelligenciát széles körben használják a cégek arra, hogy minél inkább személyre szabott hirdetéseket mutathassanak nekünk online, például korábbi kereséseink és vásárlásaink, vagy más online tevékenységünk alapján.

 2. Internetes keresés
  A keresőmotorok a felhasználók által rendelkezésre bocsátott hatalmas adatokat elemzik és tanulnak belőle, hogy valóban olyan találatokat mutassanak a kereséseinkre, amelyek relevánsak.

 3. Digitális személyi asszisztensek
  Az okostelefonok a mesterséges intelligencia használatával a lehető legrelevánsabb és személyre szabottabb termékeket kínálják. A virtuális asszisztensek válaszolnak a kérdéseinkre és segítenek a napi rutin megszervezésében.

 4. Okosotthonok, városok és infrastruktúra
  Az okos termosztátok energiát takarítanak meg, míg az intelligens városok fejlesztői azt remélik, hogy szabályozhatják a forgalmat a dugók csökkentése érdekében.Például: okos zebra: szenzor érzékeli a gyalogos közeledését, amely aztán bekapcsolja az útburkolatba beépített figyelem felkeltő lámpákat.

 5. Okosautók
  Habár önvezető járművek még nem kerültek forgalomba, az autók már használják az MI-vel működő biztonsági funkciókat. Például: beépített szenzorok és szoftver segítségével figyelik a gépjármű sávtartását.
  A navigáció is a legtöbbször mesterséges intelligenciát használ.

 6. Kiberbiztonság
  Az MI rendszerek a folyamatos adatfeldolgozás, a minták felismerése és a támadások visszakövetése alapján segíthetnek a kibertámadások és más kiberfenyegetések kivédésében.

 7. Mesterséges intelligencia a Covid19 ellen
  A koronavírus-járvány esetében is használják a mesterséges intelligenciát, például a repülőtereken és végzett hőképalkotáshoz.
  Az orvostudományban segíthet felismerni a fertőzést a számítógépes tomográfiai tüdővizsgálatokból. A betegség terjedésének nyomon követésére szolgáló adatok gyűjtéséhez is hasznos.

 8. Orvostudomány
  Rengeteg helyen alkalmazhatják a Mesterséges Intelligenciát az orvostudomány területén
  Ilyen például a rákkutatásban, rákgyógyításban a nanorobotok használatának bevezetése


 9. A mesterséges intelligencia veszélyei


 10. Érdekesség
  Ugyan nem szorosan a mesterséges intelligencia körébe tartozik, de a számtalan találmány, érdekesség és újítás közül az egyik:

 11. Érdekesség
  Hova fejlődhet a mesterséges intelligencia?

 12. Érdekesség
  Hova fejlődhet a mesterséges intelligencia?

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com