Témazáró dolgozat - kép- és fotószerkesztés

Ebben a feladatban részben fekete-fehér, balatoni képeslap elkészítése a cél.
Forrásállományok: Minta:
megoldott Word állomány
A feladatokat olvashatod a letöltött feladatsor állományból, de itt is láthatóvá teszem:
A témazáró feladat egy négy-osztatú balatoni képeslap elkészítése a tanult módszerek segítségével. A felhasználható képeket töltsd le a honlapról.
Ne feledkezz meg a rétegek méretre vágásáról! Használd a megfelelő szűrőket!

  1. A háttér legyen fekvő rajzvászon, mérete: 1900x1000. A háttér négy részéből két egység szürkeárnyalatos-színátmenetes. (bal-felső és jobb alsó)

  2. A vízszintes és függőlges kék választóvonal elkészítéséhez használj 10 pt vastag ecsetet (ceruzát) helyezd el a minta szerint.

  3. A felirathoz használd fel a naplemente.jpg állományt. Az elkészítésénél alkalmazz szűrőt! A karaktertípus tetszőleges. (Én az Elephant Italicot használtam, 70-es méretben.)

  4. A középen lévő balatoni kép nincs a letöltendő állományok között. Hasonló fotót keress az interneten és az általad találtat lásd el a megfelelő szűrővel, majd helyezd el a megoldásban.

  5. A hölgy kezéből tetszőleges eszközzel és módszerrel másold ki a halat. Vedd észre, hogy a tartó kéz négy ujja az eredeti képen „belelóg” a hal hasába, a másolati részen viszont nem látszik, ill. a hal rendelkezik vetett árnyékkal, ami a szürke képen is látszódik, ill a háttéren is!

  6. A belső kép jobb felső-, ill. bal alsó sarkában lévő alakzat egy-egy szűrővel ellátott kör.

  7. Mentsd el .xcf és .png állományként. Nyiss meg egy üres Word dokumentumot, és helyezd el - a mintához hasonlóan elforgatva és árnyékolva! - benne alakzatként! A dokumentumot mentsd el a dolgozati könyvtárba!
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com