Menükártya gyakorló feladatsorok
  1. feladat:
  2. Tervezz meg egy családi jellgű, tíz fős ballagási ebéd ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű étteremben! A rendezvényre májusban kerül sor, és a résztvevők vegyes életkorúak. Az étterem kiválasztása tetszőleges, a menükártya tartalmazzon az alkalomhoz illő idézetet!
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  3. feladat:
  4. Tervezz meg egy ötven fős lakodalmi vacsora ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű étteremben! A rendezvényre májusban kerül sor, és a résztvevő vendégek mintegy fele német. Az étterem kiválasztása tetszőleges.
    Felhasználandó technika: táblázat

  5. feladat:
  6. Készítsd el egy családi jellgű, tíz fős ebéd ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű éttermeben húsvét vasárnapján ötfogásos étel- és italsorát luxus jellegű étteremben! A rendezvényre márciusban kerül sor. A vendégek ragaszkodnak a hagyományos húsvéti ételek fogyasztásához. Az étterem kiválasztása tetszőleges, a menükártya tartalmazzon az alkalomhoz illő idézetet!
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  7. feladat:
  8. Tervezz meg egy családi jellgű, tíz fős ebéd ötfogásos étel és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű étteremben karácsony első vasárnapján! A vendégek főfogásként töltött pulykát kívánnak fogyasztani.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat

  9. feladat:
  10. Tervezz meg egy hat fős üzleti vacsora ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegú étteremben. A rendezvényre áprilisban kerül sor. A vacsora résztvevői valamennyien középkorúak, férfiak és nők egyaránt találhatók a vendégek között.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  11. feladat:
  12. Tervezz meg egy harminc fős vadászati egyesület díszvacsorájának ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegú étteremben. A rendezvényre októberben kerül sor. A vacsora résztvevői valamennyien férfiak. A menükártya tartalmazza idézetként az alkalomhoz illő vers egy versszakát, a vers címével és a költő nevével együtt.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  13. feladat:
  14. Készíts el egy tíz fős baráti társaság szüreti vacsorájának ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegú étteremben. A rendezvényre októberben kerül sor. A baráti társaság tagjai, középkorúak, és a vendégek kívánsága, hogy az italsorban szereplő italok soproni jellegű italok legyenek.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  15. feladat:
  16. Tervezz meg és készítsd el egy luxus jellegű étterem nyolcvan fős szilveszteri vacsorájának ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát. A vendégek kívánságára mindenképp kerüljön az asztalra valamilyen malacból készült ételkülönlegesség.
    Felhasználandó technika: tetszőleges

  17. feladat:
  18. Készítsd el egy ötven fős protokoll rendezvény étel- és italsorát a hozzátartozó menükártyával együtt, luxus jellegű étteremben, melyet Keszthely város polgármestere ad a németországi Boppard testvérváros polgármesterének tiszteletére. A menükártyán szerepeljen díszes kivitelben Keszthely és Boppard város címere egymás mellett
    Felhasználandó technika: táblázat

  19. feladat:
  20. Tervezz meg és készítsd el egy harminc fős harmadik ötéves érettségi osztálytalálkozó ötfogásos étel- és italsorát a menükártyával együtt luxus jellegű éttermben. A rendezvényre áprilisban kerül sor. A vacsora résztvevői valamennyien középkorúak, férfiak és nők egyaránt találhatók a vendégek között. A menükártyán szerepljen odaillő idézet és a középiskola logója is.
    Felhasználandó technika: táblázat

  21. témazáró dolgozat: menükártya készítése
  22. Az általunk tanult technikából tetszőlegesen választva tervezd meg és készítsd el egy négyfogásos üzletkötői vacsora étel- és italsorát! A rendező cég mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozik. Ezzel kapcsolatban keress egy céget az interneten, és helyezd el a logóját a menükártya megfelelő helyén.
    A rendezvény egy elegáns szálloda éttermében kerül lebonyolításra, ezért a hölgyeknek kisestélyiben, a férfiaknak pedig a szmokingban történő megjelenés az előírás.
    A megrendelő kiköti, hogy az ételek ne legyenek nehezek, zsírosak és a menü összeállításakor törekedj a változatosságra! A vacsora résztvevői középkorú férfiak és nők.
    A menükártyát hivatalos email formájában, csatolt állományként küldd el az esef@kvszk.hu címre. Az üzenet tárgya menükártya témazáró dolgozat legyen!

Csengetési rend
1. óra:08000845
2. óra:08500935
3. óra:09451030
4. óra:10401125
5. óra:11351220
6. óra:12451330
7. óra:13351420
8. óra:14251510
Általános tudnivalók, hivatalos email
Kizárólag az esef@kvszk.hu e-mail címen vagy az eKréta levelező felületén vagyok a tanulók számára elérhető. Egyéb felületen kérlek, ne próbálkozz, mert nem fogok válaszolni.
Tanuló kizárólag hivatalos emailt írhat. A hivatalos e-mail általános szabályait, illetve részeit itt láthatod:

Hivatalos e-mail részei:

  • e-mail cím
  • Tárgy kitöltve
  • Megszólítás, pld.: Tisztelt Tanár Úr!
  • Rövid, lényegre törő szöveg
  • Elköszönés, pld.: További szép napot kívánva, tisztlelettel:...
  • Aláírás (név, osztály)
  • Esetleges csatolmányok
  • HIBAMENTES HELYESÍRÁS!