Menükártya

  1. Az alábbi nyersszöveg és a minta alapján készítse el a születésnapi menükártyát!
Minta kerettel

Elkészült menükártya

Menükártya gyakorló feladatsorok
  1. feladat:
  2. Tervezz meg egy családi jellgű, tíz fős ballagási ebéd ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű étteremben! A rendezvényre májusban kerül sor, és a résztvevők vegyes életkorúak. Az étterem kiválasztása tetszőleges, a menükártya tartalmazzon az alkalomhoz illő idézetet!
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  3. feladat:
  4. Tervezz meg egy ötven fős lakodalmi vacsora ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű étteremben! A rendezvényre májusban kerül sor, és a résztvevő vendégek mintegy fele német. Az étterem kiválasztása tetszőleges.
    Felhasználandó technika: táblázat

  5. feladat:
  6. Készítsd el egy családi jellgű, tíz fős ebéd ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű éttermeben húsvét vasárnapján ötfogásos étel- és italsorát luxus jellegű étteremben! A rendezvényre márciusban kerül sor. A vendégek ragaszkodnak a hagyományos húsvéti ételek fogyasztásához. Az étterem kiválasztása tetszőleges, a menükártya tartalmazzon az alkalomhoz illő idézetet!
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  7. feladat:
  8. Tervezz meg egy családi jellgű, tíz fős ebéd ötfogásos étel és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegű étteremben karácsony első vasárnapján! A vendégek főfogásként töltött pulykát kívánnak fogyasztani.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat

  9. feladat:
  10. Tervezz meg egy hat fős üzleti vacsora ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegú étteremben. A rendezvényre áprilisban kerül sor. A vacsora résztvevői valamennyien középkorúak, férfiak és nők egyaránt találhatók a vendégek között.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  11. feladat:
  12. Tervezz meg egy harminc fős vadászati egyesület díszvacsorájának ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegú étteremben. A rendezvényre októberben kerül sor. A vacsora résztvevői valamennyien férfiak. A menükártya tartalmazza idézetként az alkalomhoz illő vers egy versszakát, a vers címével és a költő nevével együtt.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  13. feladat:
  14. Készíts el egy tíz fős baráti társaság szüreti vacsorájának ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát luxus jellegú étteremben. A rendezvényre októberben kerül sor. A baráti társaság tagjai, középkorúak, és a vendégek kívánsága, hogy az italsorban szereplő italok soproni jellegű italok legyenek.
    Felhasználandó technika: hasáb- és táblázat együtt.

  15. feladat:
  16. Tervezz meg és készítsd el egy luxus jellegű étterem nyolcvan fős szilveszteri vacsorájának ötfogásos étel- és italsorát és a hozzátartozó menükártyát. A vendégek kívánságára mindenképp kerüljön az asztalra valamilyen malacból készült ételkülönlegesség.
    Felhasználandó technika: tetszőleges

  17. feladat:
  18. Készítsd el egy ötven fős protokoll rendezvény étel- és italsorát a hozzátartozó menükártyával együtt, luxus jellegű étteremben, melyet Keszthely város polgármestere ad a németországi Boppard testvérváros polgármesterének tiszteletére. A menükártyán szerepeljen díszes kivitelben Keszthely és Boppard város címere egymás mellett
    Felhasználandó technika: táblázat

  19. feladat:
  20. Tervezz meg és készítsd el egy harminc fős harmadik ötéves érettségi osztálytalálkozó ötfogásos étel- és italsorát a menükártyával együtt luxus jellegű éttermben. A rendezvényre áprilisban kerül sor. A vacsora résztvevői valamennyien középkorúak, férfiak és nők egyaránt találhatók a vendégek között. A menükártyán szerepljen odaillő idézet és a középiskola logója is.
    Felhasználandó technika: táblázat

Csengetési rend

1. óra:08000835
2. óra:08400915
3. óra:09251000
4. óra:10051040
5. óra:10501125
6. óra:11301205
7. óra:12101245
8. óra:13051340
9. óra:13451420

Általános tudnivalók, elérhetőség. Hivatalos email.
  1. Korrepetálás
  2. Lehetőség van egyéni korrepetálásra is. Ekkor kizárólag az adott diák konkrét problémáival foglalkozom, ezért ezt a lehetőséget minden esetben személyes időpontegyeztetés útján lehet igénybe venni.
    A korrepetálásra mindig konkrét kérdésekkel érkezz!


  3. Online oktatás
  4. Online oktatáskor a MS Teams alkalmazást használjuk. Az online óra mindig az eredeti órarend szerinti időpontban kerül megtartásra. A szükséges felszerelés:
    • Laptop vagy asztali számítógép (A telefon nem elegendő!)
    • Mikrofon, fejhallgató/hangszóró
    • Office365 belépési kód. Ez az osztályfőnöktől vagy az iskolai rendszergazdától igényelhető.

  5. Évközi dolgozatok értékelése:
  6. 91% - 100% 5 (jeles)
    80% - 90% 4 (jó)
    65% - 79% 3 (közepes)
    51% - 64% 2 (elégséges)
    0% - 50% 1 (elégtelen)
    Egyes esetekben a fentiektől lehet eltérés!

  7. Tanév végi javítóvizsga értékelése:
  8. A vizsga időtartama 45 perc.
    Az írásbeli értékelésének módja: aki 35% alatt, de legalább 18%-ot teljesít, szóbeli vizsgát tehet.
    85% - 100% 5 (jeles)
    70% - 84% 4 (jó)
    50% - 69% 3 (közepes)
    35% - 49% 2 (elégséges)
    0% - 34% 1 (elégtelen)

  9. Elérhetőség hivatalos emailben
  10. Kizárólag az esef@kvszk.hu e-mail címen vagyok a tanulók számára elérhető. Egyéb felületen kérlek, ne próbálkozz, mert nem fogok válaszolni.
    Tanuló kizárólag hivatalos emailt írhat. A hivatalos e-mail általános szabályait, illetve részeit itt láthatod:

    Hivatalos e-mail részei:

    • e-mail cím
    • Tárgy kitöltve
    • Megszólítás, pld.: Tisztelt Tanár Úr!
    • Rövid, lényegre törő szöveg
    • Elköszönés, pld.: További szép napot kívánva, tisztlelettel:...
    • Aláírás (név, osztály)
    • Esetleges csatolmányok
    • Hivatalos emailben NEM használhatsz hangulatjeleket (emojikat)!
    • TÖREKEDJ A HIBAMENTES HELYESÍRÁSRA!
(Nyelvi- és szófordulatokat segítségül itt találsz!)
Online helyesírás ellenőrző oldal: itt

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com